Creators Masterclass

CreaM 2022

I foråret 2022 ansøgte 34 deltagere om at blive en del af det første Creators Masterclass-hold, og syv blev udvalgt til at fortsætte på det to måneder lange udviklingsforløb. Som en del af forløbet, fik hver deltager tildelt en erfaren mentor fra branchen, der hjalp dem med at formstøbe og pitche netop den idé, de brændte for.

Deltagerne

De syv deltagere bruger fortsat deres nye viden til at udvikle projekter eller til at videreuddanne sig, inden de kaster sig ud i tv-branchen.

Justine Garafolo var i dialog med DR-projektet “Barn af Blokken”, som hun pitchede til dem under CreaM. Hun arbejder for THE WHY FOUNDATION, som viser dokumentarfilm til udskolingselever i hele Danmark om andre unge i verden med helt anderledes vilkår.

Morten Eisby er Communication and Partnership Manager i LittleBigHelp, en NGO, der har arbejder i Indien og p.t. har 25 projekter, der støtter over 3000 børn og voksne.

Julie Hindkjær: “At deltage i CreaM har virkelig hjulpet mig til at se på min egen kreative proces med et langt mere målrettet blik. De kompetencer, jeg har lært hos Laud People, er nogle, som jeg nu bruger til at lave min ansøgning til at søge ind på en kreativ uddannelse.“

Robin Granau har haft hænderne fulde siden CreaM. Han har instrueret kortfilmen “A Vengeful Lift” med støtte fra Odense Filmværksted, og hans egen kortfilm “Tung Vægt” har fået støtte fra Danske Dramatikere. Han har også haft tid til at udvikle både en historisk spillefilm “Odinstårnet” og en periodedramaserie “Peter-gruppen”.

Isaac Nissen er gået videre med en overbygning på Kunstakademiet og siger: ”Jeg forestiller mig, at jeg kommer til at arbejde mere i retning af fiktions-tv. Derfor er det uundværligt at have det indblik og netværk i branchen, som jeg har fået med jer.” Han har været i kontakt med sin mentor flere gange om idéer til et format.

Mathilde Damkjær har sideløbende med sin uddannelse på DMJX udviklet flere programmer, som hun har pitchet til produktionsselskaber, og hun har produceret en podcast.

Gitte Andersen arbejder i udviklingsafdelingen hos Laud People.

Ann-Katrine Bisgaard Håkansson arbejder i et kultur- og eventbureau, hvor hun anvender kompetencer fra CreaM. Hun bruger værktøjer fra pitch-workshops og andre tips og tricks, som hun har lært fra udviklingsforløbet. Derudover laver hun radio og har stadig en værtsdrøm i maven og ønsker at formidle tv til børn.

Konklusion

Det er faktisk muligt at tage helt uprøvede mennesker, som har en kreativ idé, og på kort tid lære dem, hvordan man får idéen til at blive til et pitchbart programforslag.
Forventningen var ikke at få projekterne antaget af en broadcaster efter de kun syv uger, da vi af erfaring ved, at der skal meget til at nå så langt. Ønsket var at give deltagerne redskaber til at kunne udvikle idéer fremover, og at nogle af dem ville kaste sig videre ind i tv-branchen. Men overraskende nok var et par af de endelige pitches faktisk gode nok til, at der blev udvist egentlig interesse fra redaktørerne. Et meget positivt resultat.

Alle deltagerne vil arbejde videre med deres idéer, men har også fået indsigt og energi fra forløbet til at ville udvikle andre idéer fremover.

Vi vil følge op med deltagerne og støtte dem i deres næste skridt inden for program- og formatudvikling, så de får de bedste muligheder for at bruge deres nye viden og netværk.

”Jeg ved tusind værdifulde ting om tv nu, som jeg ikke vidste for to måneder siden. Jeg har fundet undervisning af branchens bedste og tilbragt mange timer med min mentor, så jeg kunne udvikle mit projekt. Der har været enorm opbakning og masser af overskud fra Laud Peoples side. Det har været udfordrende og uddannende – og det har været en rejse.”
Isaac Nissen, deltager

Masterclass-forløbet er skabt og udført af Laud People, men uden nogen form for krav om binding til deltagerne om at forblive tilknyttet efter endt forløb. Den overordnede præmis er at forbedre tv-produktionsmiljøets udviklingssektor, og håbet er, at deltagerne vil blive tilknyttet mange forskellige produktionsselskaber fremover. Flere af mentorerne og oplægsholderne kommer derfor også fra andre produktionsselskaber, og det har været med til at skabe en positiv og åben diskussion om, hvad der skal til for at være en god idéudvikler i det danske tv-miljø.

Workshops

Udbuddet af workshops i 2022 så sådan her ud:

Velkommen i branchen & mediebilledet lige nu
Lau Rabjerg-Eriksen

Basic storytelling & kreativ udvikling
Pia Marquard

Kend din broadcaster
Martin Bengtsson

Plot, greb og tv-eksperimenter
Maria Thastum

Pitch perfect
Nicolai Würtz

One-on-one-udvikling med The Format Doctor
Justin Scroggie

Finalepitch til en af to redaktører Charlotte Kjørup Mauritzen fra DR og Peter Toldberg fra TV2.